Altijd! Ik vind dit zelf ook erg belangrijk. Ik ben tenslotte aanwezig op een voor jullie heel belangrijke dag. Als jullie langskomen kunnen we kijken wat jullie wensen en verwachtingen zijn en zo kijken of er een klik is. Ook kunnen jullie dan in voorbeeldboeken kijken. Een kennismakingsgesprek is natuurlijk altijd vrijblijvend.

Ja, ook een feest en/of diner kan gefotografeerd worden en dus toegevoegd worden aan het fotopakket. Het is juist leuk om deze uren te fotograferen omdat er in deze uren vaak persoonlijke felicitaties worden gegeven in de vorm van een liedjes of iets dergelijks.

Het is heel begrijpelijk dat het heel spannend is om gefotografeerd te worden wanneer je geen ‘camera-ervaring’ hebt. Ik vind het heel belangrijk dat jullie niet continue moeten poseren. Ik laat jullie lekker wandelen, kletsen met elkaar, etc. Zodat ik tijdens die momenten foto’s maak. Soms vraag ik jullie om ergens te gaan staan zodat ik om jullie heen kan draaien om mooie foto’s te maken. Zo krijgt ieder bruidspaar zijn eigen fotoreportage die bij jullie past. Niet te veel poseren maar lekker jullie zelf zijn en genieten van jullie mooie dag! Het grootste compliment dat ik kan krijgen is dat ze me niet of nauwelijks hebben zien fotograferen. Daar wordt ik zo blij van.

Ik vraag bij reservering een aanbetaling van 25% van het totale bedrag van de overeenkomst. Daarme leggen we jouw huwelijksdatum vast in mijn agenda. Een week voor het huwelijk ontvangen jullie een factuur van de 2e termijn van 25%. Na het huwelijk 50%

De prijs van een bruidsreportage is opgebouwd uit een aantal dingen:

  1. Het aantal uur dat ik op de dag van jullie huwelijk aanwezig ben.
  2. De selectie en nabewerking van de gemaakte foto’s.
  3. Mijn fotocamera en alle andere apparatuur is onderhevig aan slijtage en afschrijving. Een camera is duur, gaat niet oneindig mee en moet na een aantal clicks vervangen worden.
  4. Het opmaken en laten produceren van een foto album (deze worden met de hand in Griekenland gemaakt).

Binnen een straal van 30 km rondom mijn studio in Eindhoven bereken ik geen kilometervergoeding. Buiten deze 30 km bereken ik €0,30 per km.

Zodra jullie een afspraak willen maken kun je contact met mij opnemen zodat we een kennismakingsgesprek kunnen inplannen. We nemen tijdens deze afspraak mijn portfolio door, en bekijken we foto albums en nemen we jullie wensen door. Zodra we een klik hebben en jullie willen definitief boeken maken we een nieuwe afspraak en nemen we lijst door met vragen zodat we de dag op deze manier tevens bespreken. Ik zorg dat we samen een opdrachtbevestiging opstellen die ik na bespreking definitief gereed maak en naar jullie opstuur. Beide partijen ondertekenen deze overeenkomst. Ik stuur met de overeenkomst tevens een factuur mee welke de aanbetaling van 25% is van de totale som van de opdracht. Na betaling van deze eerst factuur is de reservering definitief. In de tussentijd tot aan het huwelijk houden we mailcontact over de planning van de dag.

Ik werk samen met een collega fotografe in de buurt en wij nemen elkaar waar bij ziektes. In het uitzonderlijke geval dat zij ook niet kan komen heb ik een netwerk van collega’s die ik indien nodig kan vragen om in te vallen. Maar gelukkig ben ik maar zelden ziek.

Ik werk zelf met een Nikon camera en lenzen. Op de huwelijksdag werk ik altijd met 2 cameras om geen moment te missen. Ik heb diverse lenzen tot mijn beschikking voor iedere situatie. Verder heb ik ook voor de donkere momenten een flits-set bij me.

Jazeker; een loveshoot maakt zelfs onderdeel uit van ieder pakket dat ik aanbied. Dit doe ik om verschillende redenen:

  • Niet iedereen is gewend aan het poseren voor een camera. Door de loveshoot kunnen we alvast aan elkaar wennen en kunnen jullie ervaring opdoen met het 'model staan'. Ik heb al meerdere bruidsreportages gemaakt waarbij de foto's van de trouwdag zichtbaar ontspannen waren, dankzij de loveshoot.
  • Jullie krijgen na de loveshoot ook enkele foto's toegestuurd. Je kunt deze bijvoorbeeld gebruiken voor de aankondiging van je huwelijk. Maar ook worden dergelijke foto's wel gebruikt om afdrukken van neer te zetten bij bijvoorbeeld de ingang van de kerk, gemeentehuis, of feestlocatie.
  • Ik krijg door de loveshoot ook een goed beeld van hoe jullie het beste te behandelen en ook hoe jullie foto's het beste te maken en te bewerken zijn. Dit levert gewoon mooiere foto's op van de bruiloft.

Tijdens de loveshoot gaan we lekker het bos in, of naar een mooie industriele locatie. Favorieten in mijn lijstje zijn onder meer het Oude Meer tussen Son en Best, de Koekbouw in Veghel en Stijp-S in Eindhoven. Maar in principe kunnen we op iedere locatie een loveshoot doen.

Vaak doe ik deze loveshoot binnen ca 3 maanden na reservering, tenzij we dan echt in een seizoen met minder goed weer zitten.

Dit is er wisselend en afhankelijk van het aantal combinaties die jullie willen maken. Mijn advies is om niet te veel combinaties te plannen. Het worden dan op den duur saaie poses. Wanneer jullie een ceremoniemeester hebben is het aan te raden om hem/haar te vragen om deze combinaties mee te organiseren. Dit scheelt veel tijd. Wanneer jullie dit met behulp van een ceremoniemeester kunnen regelen dan kun je gemiddeld 2 minuten per combinatie rekenen.

Op een huwelijksdag maak ik tussen de 2000 en 5000 foto’s. Dit is zeer wisselend en afhankelijk van het aantal uren dat ik aan het fotograferen ben. Ik maak hieruit een selectie van de beste die ik naar jullie doorstuur. Het aantal foto's dat je krijgt toegestuurd is ook afhankelijk van het pakket dat je afneemt.

Ik eet met jullie mee wanneer dit mogelijk is. Ik zou het heel prettig vinden wanneer jullie mij boeken en ik ook het diner fotografeer en/of het feest, dat ik ook een maaltijd krijg. Ik hoef echt niet een 4-gangen diner maar een artiestenmaaltijd is vaak wel te regelen op de locatie. Ik ben allergisch voor vis dus het is prettig wanneer men daar rekening mee houdt.

Na jullie huwelijk ga ik aan de slag met het selecteren en bewerken van de foto’s. Binnen 4 weken na jullie dag ontvangen jullie de foto’s op een USB-stick en leuke verpakking. Het aantal foto’s dat je ontvangt is afhankelijk van het pakket welke wordt afgenomen. Ik vraag jullie 25 foto’s uit te kiezen die jullie graag in het fotoalbum verwerkt willen hebben. De rest van de foto’s vul ik zelf aan zodat ik een mooi verhaal kan maken van jullie huwelijk in beelden. Ik stuur een opzet van het fotoalbum naar jullie toe zodat jullie nog kleine wijzigingen kunnen aanbrengen. Daarna zal ik het trouwalbum gaan bestellen. Houd rekening met een levertijd van het trouwalbum van ca. 3 weken.

De foto’s die gemaakt zijn en die ik op de USB-stick heb opgestuurd bewaar ik 6 maanden in mijn archief.

Ik fotografeer al heel lang en heel veel. In 2009 nam ik ontslag bij mijn werkgever en besloot ik om een opleiding te gaan volgen om zo mijn kennis en kunde uit te breiden. Dit vond ik zo leuk en het was zo’n succes dat ik besloten heb om een studio te gaan huren.

Inmiddels heb ik een fotografie-praktijk waar ik trots op ben. Naast huwelijken, fotografeer ik ook ieder jaar bijna 100 baby's, en komen de ouders steeds vaker bij mij terug als ze in verwachting zijn van hun volgende nieuwe gezinsuitbreiding. Het fotograferen van bruiloften geeft mij altijd heel veel voldoening, omdat je in de gelegenheid bent om heel veel liefde vast te leggen. Het geluk dat van het beeld afspat als ik de foto's nabewerk, doet me dan vaak ook denken aan mijn eigen huwelijksdag. Het is dan ook een genot om een bruidsreportage uit te werken tot een mooi fotoalbum.